Aland Islands

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Континентот
Европа
Површина (km2)
0
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
0
Јазици
Religion

ECONOMIE

Валута
Британската фунта стерлинг
Валутен код ISO3
GBP
Стапка на (Pound sterling/Euro)
0.88568 (24 December 2017)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
AX
Телефон Индекс
358
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон :
Фреквенција :
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Metric
Health
Budget
Season
Wildlife
Flora
Tosee