Bouvet Island

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Континентот
Antarctica
Површина (km2)
49
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
0
Јазици
Religion

ECONOMIE

Валута
Норвешка круна
Валутен код ISO3
NOK
Стапка на (Norwegian Krone/Euro)
9.7615 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
BV
Телефон Индекс
NA
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : NA
Фреквенција : NA
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Metric
Health
Budget
Season
Wildlife
Flora
Tosee