Heard and McDonald Islands

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Континентот
Antarctica
Површина (km2)
368
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
0
Јазици
Religion

ECONOMIE

Валута
Австралискиот долар
Валутен код ISO3
AUD
Стапка на (Australian Dollar/Euro)
1.5884 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
HM
Телефон Индекс
NA
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : NA
Фреквенција : NA
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Metric
Health
Budget
Season
Wildlife
Flora
Tosee