South Sudan

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Континентот
Африка
Површина (km2)
619,745
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
9,321,443
Јазици
Religion

ECONOMIE

Валута
Валутен код ISO3
Стапка на (/Euro)
0 ()
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
SS
Телефон Индекс
Временска зона
UTC
Стандарди за електрична енергија
Напон :
Фреквенција :
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Metric
Health
Budget
Season
Wildlife
Flora
Tosee