American Samoa

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Океанија
Површина (km2)
199
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
66,432
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Samoan
Одберете град цел
Religion
0

ECONOMIE

Валута
САД долари
Валутен код ISO3
USD
Стапка на (U.S. Dollar/Euro)
1.1424 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
AS
Телефон Индекс
1684
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 120 V
Фреквенција : 60 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :