Aruba

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Северна Америка
Површина (km2)
180
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
106,113
Јазици
Англиски јазик
Шпански
Холандија(Главна)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Аруба Флорин
Валутен код ISO3
AWG
Стапка на (Aruba Florin/Euro)
2.0420792079208 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
AW
Телефон Индекс
297
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 127 V
Фреквенција : 60 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :