Bahamas, The

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
démocratie parlementaire (commonwealth)
Континентот
Северна Америка
Површина (km2)
13,943
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
313,312
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Religion
35,4% baptistes, 15,1% anglicans, 13,5% catholique

ECONOMIE

Валута
Bahamian долари
Валутен код ISO3
BSD
Стапка на (Bahamian Dollar/Euro)
1.1458333333333 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
BS
Телефон Индекс
1242
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 120 V
Фреквенција : 60 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
Système impérial
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 15-30$ BA
chambre : 75-150 $
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :