Bahrain

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Азија
Површина (km2)
758
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
1,214,705
Јазици
Арапски(Главна)
Англиски јазик
Персискиот
Urdu
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Бахреин динар
Валутен код ISO3
BHD
Стапка на (Bahraini Dinar/Euro)
0.43127107347291 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
BH
Телефон Индекс
973
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :