Barbados

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Северна Америка
Површина (km2)
430
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
286,705
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Барбадос долари
Валутен код ISO3
BBD
Стапка на (Barbados Dollar/Euro)
2.2916666666667 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
BB
Телефон Индекс
1246
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 115V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :