Bermuda

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Северна Америка
Површина (km2)
54
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
68,679
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Португалски
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Бермудски Долар
Валутен код ISO3
BMD
Стапка на (Bermuda Dollar/Euro)
1.1423994775918 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
BM
Телефон Индекс
1441
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 120 V
Фреквенција : 60 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :