Canada

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Monarchie constitutionnelle(Commonwealth)
Континентот
Северна Америка
Површина (km2)
9,984,670
Соседните земји
United States Главен град : Washington

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
34,278,406
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Франција
Inuktitut
Religion
42,6% catholiques, 23,3% protestants

ECONOMIE

Валута
Канадски долар
Валутен код ISO3
CAD
Стапка на (Canadian Dollar/Euro)
1.5403 (18 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
CA
Телефон Индекс
1
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 120 V
Фреквенција : 60 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 10-25 CAD
chambre : 75-155 CAS
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :