Cape Verde

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république
Континентот
Африка
Површина (km2)
4,033
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
508,659
Јазици
Португалски(Главна)
Religion
93% catholiques, 7% protestants

ECONOMIE

Валута
Зелено'ртски Острови ескудо
Валутен код ISO3
CVE
Стапка на (Cape Verde Escudo/Euro)
110.265 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
CV
Телефон Индекс
238
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire
Metric
SI
Health
fièvre jaune
Budget
repas : 1200-1800 CVE
chambre : 3000-6000 CVE
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :