Cayman Islands

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Северна Америка
Површина (km2)
264
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
61,306
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Кајмански Острови долар
Валутен код ISO3
KYD
Стапка на (Cayman Islands Dollar/Euro)
0.94053536412969 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
KY
Телефон Индекс
1345
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 120 V
Фреквенција : 60 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :