Cocos (Keeling) Islands

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Азија
Површина (km2)
0
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
0
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Малајски
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Австралискиот долар
Валутен код ISO3
AUD
Стапка на (Australian Dollar/Euro)
1.5884 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
CC
Телефон Индекс
61
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон :
Фреквенција :
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :