Comoros

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Африка
Површина (km2)
2,235
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
752,438
Јазици
Арапски
Франција(Главна)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Коморските франк
Валутен код ISO3
KMF
Стапка на (Comoro Franc/Euro)
491.968 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
KM
Телефон Индекс
269
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :