Cook Islands

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Океанија
Површина (km2)
236
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
21,750
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Maori
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Новозеландски долар
Валутен код ISO3
NZD
Стапка на (New Zealand Dollar/Euro)
1.6757 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
CK
Телефон Индекс
682
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 240 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :