Cuba

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Parti communiste cubain
Континентот
Северна Америка
Површина (km2)
109,886
Соседните земји
United States Главен град : Washington

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
11,423,952
Јазици
Шпански(Главна)
Religion
85% catholiques

ECONOMIE

Валута
Кубанскиот пезос
Валутен код ISO3
CUC
Стапка на (Cuban Peso/Euro)
1.1423994775918 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
CU
Телефон Индекс
53,5399
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 110/220 V
Фреквенција : 60 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
carte de touriste
Metric
SI
Health
typhoïde
Budget
repas : 5- 10 CUP
chambre : 40-80 CUC
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :