Cyprus

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
démocratie présidentielle
Континентот
Европа
Површина (km2)
9,251
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
1,102,677
Јазици
Грчки(Главна)
Англиски јазик
Турција
Religion
78% orthodoxes, 18% musulmans

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (20 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
CY
Телефон Индекс
357
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 240 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 8-20€
chambre : 15-35€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :