Falkland Islands

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Јужна Америка
Површина (km2)
12,173
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
0
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Книга на Фокландските
Валутен код ISO3
FKP
Стапка на (Book of Falkland/Euro)
0.88024224266518 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
FK
Телефон Индекс
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 240 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :