Federated States of Micronesia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Океанија
Површина (km2)
702
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
107,154
Јазици
Chuukese
Англиски јазик(Главна)
Kosraean
Pohnpeian
Yapese
Religion
0

ECONOMIE

Валута
САД долари
Валутен код ISO3
USD
Стапка на (U.S. Dollar/Euro)
1.1611 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
FM
Телефон Индекс
691
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 120 V
Фреквенција : 60 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :