Grenada

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Северна Америка
Површина (km2)
344
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
89,971
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Исток Карибите долари
Валутен код ISO3
XCD
Стапка на (East Caribbean Dollar/Euro)
3.0555555555556 (20 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
GD
Телефон Индекс
1473
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :