Haiti

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Северна Америка
Површина (km2)
27,750
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
10,085,214
Јазици
Франција
Haitian (Главна)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Тиквата
Валутен код ISO3
HTG
Стапка на (Gourd/Euro)
78.252924528302 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
HT
Телефон Индекс
509
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 110 V
Фреквенција : 60 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :