Iceland

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république constitutionnelle, régime semi-présiden
Континентот
Европа
Површина (km2)
103,000
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
318,452
Јазици
Данскиот
Германски
Англиски јазик
Исланд(Главна)
Норвешка
Шведската
Religion
80,7% évangélistes, 2,5% catholiques

ECONOMIE

Валута
Исланд круна
Валутен код ISO3
ISK
Стапка на (Icelandic krona/Euro)
134.5 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

кодот на државата ISO2
IS
Телефон Индекс
354
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 1500-3500 ISK
chambre : 12000-22000 I
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :