Jamaica

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
régime parlementaire(Commonwealth)
Континентот
Северна Америка
Површина (km2)
10,991
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
2,695,164
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Religion
62,5% protestants

ECONOMIE

Валута
Јамајкански долар
Валутен код ISO3
JMD
Стапка на (Jamaican Dollar/Euro)
151.67513897016 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
JM
Телефон Индекс
1876
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 110 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
Système impérial
Health
dengue
Budget
repas : 10-20$
chambre : 60-150$
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :