Macau

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Азија
Површина (km2)
30
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
567,957
Јазици
Португалски
Кинески(Главна)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Pataca
Валутен код ISO3
MOP
Стапка на (Pataca/Euro)
9.3861360370249 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
MO
Телефон Индекс
853
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :