Malta

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
démocratie parlementaire
Континентот
Европа
Површина (km2)
316
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
406,771
Јазици
Англиски јазик
Малтешки(Главна)
Religion
98% catholiques

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
MT
Телефон Индекс
356
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 240 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 15-30€
chambre : 18-45€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :