Niue

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Океанија
Површина (km2)
260
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
1,398
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Niuean
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Новозеландски долар
Валутен код ISO3
NZD
Стапка на (New Zealand Dollar/Euro)
1.7379 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
NU
Телефон Индекс
683
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон :
Фреквенција :
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :