Northern Mariana Islands

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Океанија
Површина (km2)
464
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
84,546
Јазици
Chamorro
Англиски јазик(Главна)
Filipino
Филипински
Кинески
Religion
0

ECONOMIE

Валута
САД долари
Валутен код ISO3
USD
Стапка на (U.S. Dollar/Euro)
1.1853 (24 December 2017)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
MP
Телефон Индекс
1670
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон :
Фреквенција :
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :