Occupied Palestinian Territory

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Континентот
Океанија
Површина (km2)
6,020
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
4,289,121
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Filipino
Palauan
Кинески
Religion

ECONOMIE

Валута
САД долари
Валутен код ISO3
USD
Стапка на (U.S. Dollar/Euro)
1.147 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
PS
Телефон Индекс
970
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Metric
Health
Budget
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :