Papua New Guinea

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Океанија
Површина (km2)
462,840
Соседните земји
Indonesia Главен град : Jakarta

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
5,931,769
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Hiri Motu
Tok Pisin
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Кино СИМЕОНОВА
Валутен код ISO3
PGK
Стапка на (Kina/Euro)
3.7722908093278 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
PG
Телефон Индекс
675
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 240 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :