Puerto Rico

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Etat libre associé aux Etats-Unis
Континентот
Северна Америка
Површина (km2)
8,870
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
3,791,913
Јазици
Англиски јазик
Шпански(Главна)
Religion
85% catholiques, 15% protestants

ECONOMIE

Валута
САД долари
Валутен код ISO3
USD
Стапка на (U.S. Dollar/Euro)
1.147 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
PR
Телефон Индекс
1787, 1939
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 120 V
Фреквенција : 60 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
SI + système britann
Health
risque de coups de soleil, léger risque d'hépatite
Budget
repas : 15-25 $
chambre : 75-150 $
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :