Saint Helena

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Африка
Површина (km2)
308
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
7,543
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Книга на Света Елена
Валутен код ISO3
SHP
Стапка на (Book of St. Helena/Euro)
0.88754413747352 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
SH
Телефон Индекс
290
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон :
Фреквенција :
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :