Sao Tomé and Principe

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Африка
Површина (km2)
964
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
199,579
Јазици
Португалски(Главна)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Добри
Валутен код ISO3
STD
Стапка на (Dobra/Euro)
24440.09953786 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
ST
Телефон Индекс
239
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон :
Фреквенција :
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :