Serbia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Континентот
Европа
Површина (km2)
88,361
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
7,379,339
Јазици
Србија(Главна)
Religion

ECONOMIE

Валута
Српски динар
Валутен код ISO3
RSD
Стапка на (Serbian Dinar/Euro)
117.48087988406 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
RS
Телефон Индекс
381
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Metric
Health
Budget
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :