Solomon Islands

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Океанија
Површина (km2)
28,896
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
609,794
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Tok Pisin
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Долари Соломон
Валутен код ISO3
SBD
Стапка на (Dollar Solomon/Euro)
9.2770637249941 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
SB
Телефон Индекс
677
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон :
Фреквенција :
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :