Sri Lanka

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
démocratie présidentielle
Континентот
Азија
Површина (km2)
65,610
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
21,324,791
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Sinhala
Tamil
Religion
69,1% bouddhistes, 7,6% musulmans, 7,1% hindouiste

ECONOMIE

Валута
Шри Ланка рупија
Валутен код ISO3
LKR
Стапка на (Sri Lanka Rupee/Euro)
207.96305750928 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
LK
Телефон Индекс
94
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Passeport
Metric
SI mais ancien systè
Health
paludisme, dengue, filariose, typhus
Budget
jour en moyenne : 10-22€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :