Timor-Leste

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Азија
Површина (km2)
14,874
Соседните земји
Indonesia Главен град : Jakarta

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
1,131,612
Јазици
Англиски јазик
Индонезиски
Португалски(Главна)
Tetum
Religion
0

ECONOMIE

Валута
САД долари
Валутен код ISO3
USD
Стапка на (U.S. Dollar/Euro)
1.1424 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
TL
Телефон Индекс
670
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :