United Kingdom (Great Britain and Northern Ireland)

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Monarchie constitutionnelle, démocratie parlementa
Континентот
Европа
Површина (km2)
242,900
Соседните земји
Ireland Главен град : Dublin

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
61,524,872
Јазици
Велшкиот(Главна)
Англиски јазик(Главна)
Scottish Gaelic
Religion
71% catholiques, 2,7% musulmans

ECONOMIE

Валута
Британската фунта стерлинг
Валутен код ISO3
GBP
Стапка на (Pound sterling/Euro)
0.89025 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
GB
Телефон Индекс
44
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Passeport
Metric
Les distances se com
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 12-20 GBP
chambre : 20-50 GBP
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :