Vanuatu

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Океанија
Површина (km2)
12,189
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
218,519
Јазици
Bislama
Англиски јазик(Главна)
Франција
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Vatu
Валутен код ISO3
VUV
Стапка на (Vatu/Euro)
126.32670380028 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
VU
Телефон Индекс
678
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :