Virgin Islands (USA)

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Континентот
Северна Америка
Површина (km2)
347
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
108,448
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Religion

ECONOMIE

Валута
Валутен код ISO3
Стапка на (/Euro)
0 ()
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
VI
Телефон Индекс
1340
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 115V
Фреквенција : 60 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Metric
Health
Budget
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :