Brunei

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Азија
Површина (km2)
5,765
Соседните земји
Malaysia Главен град : Kuala Lumpur

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
395,027
Јазици
Малајски(Главна)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Брунеи долар
Валутен код ISO3
BND
Стапка на (Brunei Dollar/Euro)
1.5819417040101 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
BN
Телефон Индекс
673
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 240 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :