Malaysia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
monarchie fédérale constitutionnelle
Континентот
Азија
Површина (km2)
330,803
Соседните земји
Brunei Главен град : Bandar Seri Begawan
Indonesia Главен град : Jakarta
Thailand Главен град : Bangkok

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
28,582,848
Јазици
Англиски јазик
Malayalam
Малајски(Главна)
Panjabi
Tamil
Telugu
Тајланд
Кинески
Religion
60,4% musulmans, 19,2% bouddhistes, 9,1% chrétiens

ECONOMIE

Валута
Малајски Рингит
Валутен код ISO3
MYR
Стапка на (Malaysian Ringgit/Euro)
4.6765 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
MY
Телефон Индекс
60
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 240 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
fièvre aphteuse, au paludisme et à la dengue
Budget
repas : 10-39 MYR
chambre : 70-200 MYR
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :