Estonia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
démocratie parlementaire
Континентот
Европа
Површина (km2)
45,227
Соседните земји
Latvia Главен град : Riga
Russia Главен град : Moscow

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
1,340,021
Јазици
Естонија(Главна)
Руската
Religion
13,6% évangélistes, 12,8% orthodoxes

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
EE
Телефон Индекс
372
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 155-315 EEK
chambre : 625-1565 EEK
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :