Finland

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république démocratique
Континентот
Европа
Површина (km2)
338,424
Соседните земји
Norway Главен град : Oslo
Russia Главен град : Moscow
Sweden Главен град : Stockholm

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
5,320,891
Јазици
Финскиот(Главна)
Inari Sami
Шведската
Religion
82,5% luthériens, 1,1% orthodoxes

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (18 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
FI
Телефон Индекс
358
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 15-25€
chambre : 70-150€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :