Guadeloupe

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
DOM France
Континентот
Северна Америка
Површина (km2)
0
Соседните земји
Netherlands Antilles Главен град : Willemstad

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
404,394
Јазици
Франција(Главна)
Religion
95% catholiques, 4% hindouistes

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
GP
Телефон Индекс
590
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 10-20 €
chambre : 50-110€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :