Monaco

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Европа
Површина (km2)
2
Соседните земји
France Главен град : Paris

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
35,352
Јазици
Англиски јазик
Франција(Главна)
Италијански
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
MC
Телефон Индекс
377
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 127/220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :