France

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Европа
Површина (km2)
640,294
Соседните земји
Andorra Главен град : Andorra la Vella
Belgium Главен град : Brussels
Switzerland Главен град : Berne
Germany Главен град : Berlin
Spain Главен град : Madrid
Italy Главен град : Rome
Luxembourg Главен град : Luxembourg
Monaco Главен град : Monaco

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
63,136,180
Јазици
Breton
Corsican
Франција(Главна)
Occitan (post 1500)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

кодот на државата ISO2
FR
Телефон Индекс
33
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :