Mongolia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république parlementaire
Континентот
Азија
Површина (km2)
1,564,100
Соседните земји
People's Republic of China Главен град : Beijing
Russia Главен град : Moscow

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
2,799,035
Јазици
Mongolian (Главна)
Руската(Главна)
Religion
bouddhistes, musulmans

ECONOMIE

Валута
Tugrik
Валутен код ISO3
MNT
Стапка на (Tugrik/Euro)
2916.8434450573 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
MN
Телефон Индекс
976
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција :  50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire
Metric
SI
Health
peste et brucellose
Budget
repas : 2-3€
chambre : 7-30€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :