People's Republic of China

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république populaire, parti unique
Континентот
Азија
Површина (km2)
9,640,011
Соседните земји
Afghanistan Главен град : Kabul
Bhutan Главен град : Thimphu
India Главен град : New Delhi
Kyrgyzstan Главен град : Bishkek
Democratic People's Republic of Korea Главен град : Pyongyang
Kazakhstan Главен град : Astana
Laos Главен град : Vientiane
Myanmar Главен град : Nay Pyi Taw
Mongolia Главен град : Ulan Bator
Nepal Главен град : Kathmandu
Pakistan Главен град : Islamabad
Russia Главен град : Moscow
Tajikistan Главен град : Dushanbe
Vietnam Главен град : Hanoi

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
1,341,403,687
Јазици
Uighur
Zhuang
Кинески(Главна)
Religion
officiellement athée, bouddhisme, taoïsme

ECONOMIE

Валута
Јуан Рен-Мин-БИ
Валутен код ISO3
CNY
Стапка на (Yuan Ren-Min-Bi/Euro)
7.8042 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
CN
Телефон Индекс
86
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire
Metric
SI + mesures traditi
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 4-8€
chambre : 15-25€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :