New Caledonia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
TOM (France)
Континентот
Океанија
Површина (km2)
18,575
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
245,580
Јазици
Франција(Главна)
Religion
70% catholiques, 16% protestants

ECONOMIE

Валута
ОПР франк
Валутен код ISO3
XPF
Стапка на (CFP Franc/Euro)
119.33174 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
NC
Телефон Индекс
687
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 1000-2000 FCP
chambre : 6000-12000 CF
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :